6 juni – Effenaar – 17:30 u.

Tijdens de Dutch Technology Week wordt het Hyperspace Instituut officieel gelanceerd bij de Effenaar. Hier kunt u bij zijn door u aan te melden”

AANMELDEN

Persbericht

Download Pressrelease
Download Persbericht

Eindhoven – Dat virtual (VR) en augmented reality (AR) booming zijn is al een tijdje geen nieuws meer. De toepassingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Wel bestaat het gevaar dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is de stand van de techniek en wat voor toepassingen zijn er allemaal al ontwikkeld? Waar gaat het heen? Het Hyperspace Institute zal de kennisdeling tussen professionals onderling en tussen professionals en gebruikers stimuleren om het vakgebied versneld breder en met meer impact toegankelijk te maken.

In de regio Eindhoven is er al jarenlang veel activiteit op het gebied van virtual en augmented reality, onder meer zichtbaar bij de diverse terugkerende tentoonstellingen zoals de DDW en onlangs bij “Reloading Technology” (TAC). De ervaring die de afgelopen jaren is opgedaan bundelt zich nu in het Hyperspace Institute: een vereniging van en voor VR- en AR-professionals.

Vanuit het vakgebied AR en VR hebben we maar één doel: zorgen dat onze technieken op de best mogelijke manier worden ingezet.

Natasja Paulssen

Gids in de wereld van virtual en augmented reality

Het Hyperspace Institute is een gesprekspartner voor onderwijsinstellingen, brancheverenigingen, Brainport en Effenaar Smart Venue.
“Vanuit het vakgebied AR en VR hebben we maar één doel: zorgen dat onze technieken op de best mogelijke manier worden ingezet. En dat is geen sinecure in zo’n nieuw vakgebied! Er gaan beroepen ontstaan die we nu nog niet kennen, dus hoe gaan we dat invullen de komende jaren? Daarvoor gaat het Hyperspace Institute het gesprek aan. Er zijn raakvlakken met gaming, 3D modeling, maar ook totaal nieuwe opleidingen zoals ‘Creative Technologies’ van het Sint Lucas. Op alle niveaus kun je aan de slag in AR/VR.” aldus medeoprichtster Natasja Paulssen.

Ontwikkeling en waarborging

De industrie rond VR en AR is een snelgroeiende, maar staat tegelijkertijd ook nog in de kinderschoenen. Het vakgebied zal zich dus steeds verder ontwikkelen waarbij het waarborgen van de kwaliteit niet uit het oog moet worden verloren. Medeoprichtster Frederike Manders hierover:
“VR en AR zijn krachtige nieuwe technologieën met een diepe impact die zeer breed ingezet kunnen worden in nagenoeg alle disciplines in de samenleving. Het is in deze beginfase verleidelijk om op de wauw-factor in te zetten en daarbij de potentie van VR en AR oppervlakkig en niet optimaal te benutten. Met het Instituut willen we de norm hoger leggen en ons inzetten voor kwaliteit en waardevolle toepassingen van VR en AR waarbij de toegevoegde waarde van deze technologieën centraal staat.” aldus medeoprichtster Frederike Manders”.

Aan de slag!

Nieuwsgierig geworden naar wat VR en AR voor uw instelling, vereniging of organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op!

CONTACT